16 april 2024
Geplaatst door TeamNieuweHavenDelft

Ben je binnenkort in de buurt van Nieuwe Haven, dan mag een bezoek aan het Royal Delft Museum niet ontbreken. Het is een plek waar geschiedenis tot leven komt en waar je kunt genieten van de prachtige ambachten die Delft wereldberoemd hebben gemaakt.

Ontdek Royal Delft Museum en Brasserie 1653: Een Erfgoedervaring in Delft
Ben je binnenkort in de buurt van Nieuwe Haven, dan mag een bezoek aan het Royal Delft Museum niet ontbreken. Het is een plek waar geschiedenis tot leven komt en waar je kunt genieten van de prachtige ambachten die Delft wereldberoemd hebben gemaakt.

Royal Delft: Eeuwenoud vakmanschap
Al sinds 1653 staat Royal Delft bekend om zijn hoogwaardige Delfts Blauw. Dit eeuwenoude ambacht wordt van generatie op generatie doorgegeven, en nog steeds worden iconische topstukken volledig met de hand vervaardigd in Delft. De collectie omvat niet alleen klassieke stukken, maar ook hedendaagse decoraties. Of je nu geïnteresseerd bent in traditionele of eigentijdse ontwerpen, er is voor elk wat wils. De gehele collectie is te bewonderen in onze webshop en in onze twee winkels in Delft. En voor wie de authenticiteit van Delfts Blauw wil ervaren, is een bezoek aan het Royal Delft Museum een absolute aanrader.

Royal Delft Museum: Ervaar de ambachtelijke kunst
In het Royal Delft Museum wordt de geschiedenis van Delfts Blauw tot leven gebracht. Hier kun je zien hoe dit ambacht tot op de dag van vandaag wordt beoefend. Stap binnen in de fascinerende wereld van keramiek, waar vakmanschap en creativiteit samenkomen. Of je nu een liefhebber bent van kunst en geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, het Royal Delft Museum biedt voor elk wat wils. Kom langs en laat je betoveren door de prachtige creaties die hier worden tentoongesteld.

Brasserie1653: Geniet van culinaire verwennerij
Na je bezoek aan het museum is Brasserie1653 de perfecte plek om even bij te komen. Hier kun je genieten van een heerlijke cappuccino of een kopje thee, geserveerd in prachtige Delfts Blauwe kopjes. Maar ook voor een smakelijke lunch of een uitgebreide high tea ben je hier aan het juiste adres. Neem plaats op het terras of in de sfeervolle serre en geniet van het uitzicht op de betoverende binnentuin. Omringd door opvallende architecturale keramische elementen, vormt Brasserie1653 een unieke culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten. Ontdek de heerlijke lokale gerechten die worden geserveerd op prachtig Delfts Blauw servies en laat je smaakpapillen verwennen.

Plan je bezoek
Of je nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis of culinaire hoogstandjes, een bezoek aan Royal Delft Museum en Brasserie1653 belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Kom langs en ontdek het rijke erfgoed van Delft op zijn best. Voor meer informatie, bezoek de website