16 april 2024
Geplaatst door TeamNieuweHavenDelft

Het is alweer even geleden sinds onze laatste update over de ontwikkelingen in Nieuwe Haven Delft, maar we willen graag de stand van zaken met jullie delen. Op dit moment bevinden we ons nog steeds in afwachting van de uitspraak van de Raad van State, een cruciale stap in het proces.

Nieuwe Haven Delft belooft een levendige nieuwe wijk te worden, gelegen nabij het centrum van Delft. Deze woonwijk zal een diversiteit aan bewoners verwelkomen, waaronder starters, gezinnen, empty nesters en studenten. Helaas liggen de voorbereidingen momenteel stil vanwege de lopende kwestie bij de Raad van State. Hoewel het bestemmingsplan reeds in 2022 is goedgekeurd door de Delftse gemeenteraad, is er bezwaar aangetekend. De onderbouwingen van deze partijen, samen met de complexiteit van het bestemmingsplan zorgen ervoor dat een uitspraak langer op zich laat wachten. Op dit moment wachten we op de vaststelling van een zittingsdatum door de bestuursrechter van de Raad van State. Dit betekent dat we helaas nog geen concrete indicatie kunnen geven over wanneer de appartementen en eengezinswoningen te koop zullen worden aangeboden.

Desondanks hebben we vertrouwen in een positieve uitkomst. Het aantal mensen dat interesse heeft getoond, gecombineerd met de bereidheid om geduldig af te wachten, sterkt ons in de overtuiging dat het wachten beloond zal worden. Uiteindelijk zal deze locatie aan de Schie worden getransformeerd tot een aangename woonomgeving met zo min mogelijk auto's op straat, duurzame woningen en appartementen, en een vleugje levendigheid.