2 september 2022
Geplaatst door TeamNieuweHavenDelft

Echt Delftse bieren bij De Koperen Kat 

 

Wist je dat Delft rond de zestiende eeuw de grootste bierbrouwstad was van Europa? Tweehonderd brouwerijen exporteerden bieren naar heel Europa. Na de Tachtigjarige Oorlog kwam daar de klad in, en sloot begin vorige eeuw de laatste Delftse brouwerij de poorten. Tot 2011. Brouwerij De Koperen Kat blaast dit stuk van de Delftse geschiedenis inmiddels alweer ruim tien jaar nieuw leven in.

 

In de oude kabelfabriek aan de Schieweg worden niet alleen 12 soorten Delfts kwaliteitsbier gebrouwen. Er worden rondleidingen en workshops aangeboden en uiteraard kun je er ook bier proeven in het gezellige proeflokaal en op het terras. Wekelijks zijn er activiteiten in en om het karakteristieke pand waarin De Koperen Kat huist. Ze organiseren regelmatig live muziek en filmavonden! Jaarlijks in juni is er ook nog het bierfestival. Heb je al dorst? Proost!