7 december 2021
Geplaatst door TeamNieuweHavenDelft

Door de provincie Zuid-Holland wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de vaarweg Delftse Schie. In totaal 845 meter aan oevers die in slechte staat zijn worden vervangen en waar dat kan, natuurvriendelijk gemaakt. Naast de oevers wordt ook de bodem aangepakt. De Schie wordt op meerdere plaatsen uitgebaggerd, zodat de waterweg veilig bevaarbaar blijft. De werkzaamheden duren tot ongeveer juli 2022. 

Rond het terrein van De Nieuwe Haven zijn de werkzaamheden te merken. Niet alleen wordt de haven zelf uitgebaggerd, het bouwterrein fungeert ook als uitvalbasis en opslagplaats voor de aannemer. Na afronding van de baggerwerkzaamheden wordt in januari gestart met de oeververvanging en het aanbrengen van damwandconstructies op verschillende locaties langs de Schie. De duurzame wijk De Nieuwe Haven komt daardoor straks aan de spiksplinternieuwe oevers van een schone Schie te liggen!