20 juli 2022
Geplaatst door TeamNieuweHavenDelft

In Nieuwe Haven woon je in een divers gezelschap. Gezinnen, stellen, studenten, ondernemers: een bont gezelschap! ! Zo aan de Schie, aan het water. In de dynamisch, levendige, industriële sfeer van Nieuwe Haven is het fijn als je elkaar makkelijk leert kennen. Zeker wanneer je allemaal nieuw op die plek bent komen wonen. Daar is in de opzet van de wijk rekening mee gehouden.

De plantage bijvoorbeeld, is de centrale, groene locatie die bij uitstek dienst doet als plek om elkaar te ontmoeten en dingen samen te doen. Het wijkparkje, zogezegd. Potje voetballen met de kids? Of picknicken met de buren. Maar op je gemak een boek lezen of studeren kan er natuurlijk ook. Ook de gezinswoningen en de uitbreiding van Octatube grenzen aan dit gebied.

 

Atelierruimte

Op de begane grond van het appartementengebouw Dok komt een centrale werk- of atelierruimte. Deze is toegankelijk voor bewoners van het gebouw, maar ook voor omwonenden. Je band plakken of zelf een kastje timmeren? Wellicht kan die leuke buurman je wel voorzien van wat handige klustips!

 

Delftse stoepen

In de wijk zal je ook de beroemde Delftse stoepen aantreffen. Van oudsher dienen die als overgang tussen de private en de publieke ruimte. De brede stoepen nodigen uit tot sociale interactie, en zijn multi-functioneel: je kunt er een bank neerzetten, maar het kan ook een groene stoep of een maak-stoep zijn. Denk aan de maakindustrie, de ondernemers die ook een doelgroep zijn van de wijk.

 

En dan is er nog de ligweide, zijn er de terrassen aan de kade. Ontmoetingsplekken, met of zonder afspraak. Nieuwe Haven wordt een plek waar je samen de buurt maakt en met elkaar de sfeer bepaalt!