3 mei 2021
Geplaatst door TeamNieuweHavenDelft

Nieuwe Haven biedt niet alleen ruimte voor bewoners, studenten en bezoekers, maar ook voor bedrijven in de maakindustrie. Zo krijgt het hightech bouwbedrijf Octatube (al jaren gevestigd op deze plek) de ruimte om uit te breiden. Octatube past goed bij Nieuwe Haven omdat zij met hun gewaagde en duurzame constructies innovatief, divers en toekomstgericht zijn. Maar ook omdat zij, net als Nieuwe Haven, streven naar leefgebieden waar mens en natuur naast elkaar bestaan. De uitbereiding van het pand betekent dan ook een mooie toevoeging aan het gebied.

Het nieuwe gebouw van Octatube wordt meer een ontmoetingsplek dan een werkplek en is meer naar buiten gericht. Op dit moment staat de entree van het pand naar de Rotterdamseweg toe, maar de nieuwe ingang van het gebouw komt juist de wijk in, naar het park toe. Het is de bedoeling dat mensen ook echt de fabriek in kunnen kijken en kunnen zien wat zich daar afspeelt. Zo krijgen mensen de kans om dit Delftse hightech bedrijf beter te leren kennen.

Vanuit het park kun je de werkplekken zien, maar ook de fabriek waar de machines staan en waar grote lassamenstellingen worden gemaakt. Zo kun je bijzondere bouwdelen bekijken die hier worden gemaakt en de hele wereld over verscheept worden! Ook gaat Octatube kijken hoe ze een relatie kunnen slaan met de hogescholen en de TU op het gebied van onderwijs. Nog niet alles van het ontwerp en de invulling is rond, maar dat het toffe toevoeging aan het gebied wordt, is zeker!

Als bewoner kun je volop genieten van de dynamiek die Nieuwe Haven te bieden heeft. Een wereld van wonen, werken, recreëren en maken, in een heerlijke stad.