29 juni 2023
Geplaatst door TeamNieuweHavenDelft

Zaterdag 17 juni 2023 waren wij te gast bij onze buren Ocatube om het project Nieuwe Haven te presenteren aan geïnteresseerden die deelnamen aan de Schieoevers Safari, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij bedrijven en projectontwikkelaars de deuren openzetten. Ook dit jaar was het weer een prachtige dag er was de hele dag volop aanloop.

Caroline Vredebregt en Ronald Daalman van AM gaven een stand van zaken over de ontwikkeling van Nieuwe Haven, de laatste nieuwe wijk tegen het centrum van Delft. Vanaf de eerste etage van de nieuwbouw van Octatube hadden de geïnteresseerden een prachtig overzicht over de nieuwbouwlocatie. Hiermee werden de gepresenteerde beelden nog duidelijker. De nieuwe woonwijk gaat plek bieden aan een mix van starters, gezinnen, empty nesters en studenten.

Op dit moment liggen de voorbereidingen stil in afwachting van een uitspraak van de Raad van State. Hoewel het bestemmingsplan eind 2022 is vastgesteld door de Delftse gemeenteraad, zijn er een aantal bedrijven en partijen die redenen hebben gezien beroep en bezwaar aan te tekenen. De onderbouwingen van deze partijen én de complexiteit van het bestemmingsplan zijn dermate ingewikkeld, dat er geen snelle uitspraak wordt verwacht. We zijn in afwachting van het vaststellen van een zittingsdatum van de bestuursrechter (Raad van State). Helaas kunnen wij nog geen perspectief bieden over wanneer de appartementen en eengezinswoningen in verkoop gaan.

Maar gelet op het aantal mensen dat werkelijk interesse heeft getoond én hebben aangegeven dat er geen haast is, hebben wij het vertrouwen dat straks het wachten wordt beloond als deze plek aan de Schie eindelijk omgetoverd wordt tot een prettige woonplek. Met zo min mogelijk auto’s op straat, duurzame eengezinswoningen en appartementen en….. een beetje reuring.